Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Játszótéri anyukák

2008.05.13. 14:50 - gemini!

Férjem kezdi magát a 31 évével öregnek érezni magát a lányokhoz. Annyira aktívak és olyan mutatványokat végeznek a játszótéren, hogy apa izületei és csontjai erősen amortizálódni kezdtek. Gond nélkül másznak fel egyedül kötélhágcsókon, mennek végig olyan imbolygó pallókon, amin én alig bírtam a kilengése miatt. Ajsa határozott karmozdulattal jelezte is nekem a múltkor, hogy méterekre távolodjak el tőle, amíg végigmegy a lengő hídon, nincs szüksége segítségre. Biztos, ami biztos, ugrásra készen álltam a közelben, rossz volt végignézni, mit művel több méter magasságban kapaszkodás nélkül - de megcsinálta! Apa két lánnyal rohangál fel és le meredek domboldalakon, egyik erre indul, másik az ellenkező irányba... Egyszóval aggódik, hogy fogja Hangát bírni, jobb lett volna ezt a két "fiút" fiatalabb éveiben bevállalni - el sem tudja képzelni, mi lett volna, ha 35 éves korában, vagy még később születik két ilyen aktív gyereke.
A fiús természetük és ügyességük nagyrészben férjemnek köszönhető (persze bennük volt genetikailag, de nem fogtuk vissza őket, kiteljesedhettek) - fel akarsz mászni a kötélhágcsón? Na gyerünk, majd ha leesel, elkaplak. De nem estek le és csak ügyesebbek lettek az új dolgok kipróbálásával. Már 8 hónaposan sem állítottuk le őket, ha veszélyesebb mutatványba kezdtek és csak a hasznukra vált. Sok anyukát látunk a játszótéren, akik vagy saját kényelmük miatt, vagy túlzott óvatosságból visszafogják gyerekeiket, mert sokkal egyszerűbb az élet, ha a másfél éves csemete csak öntögeti egyik vödörből a másikba a homokot, más "veszélyes" játék felé ne is nagyon kacsintgasson.

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr12466484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása