Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Olvasás

2008.06.23. 20:03 - gemini!

Sokan azt hiszik, Csenge és Ajsa sülve-főve együtt vannak, csak mert ikrek. Igazából nem tudom, hogy viselkednének, ha pl. egy napot külön töltenének, hiányolnák-e a tesót. Volt már, hogy egyiküket orvoshoz kellett vinni és fél napig nem találkoztak, de még csak nem is keresték egymást, szépen elvoltak magukban. A játszótéren is inkább az a jellemző, hogy szétválnak és külön játszanak, itthon is sokszor elvonul valamelyikük a gyerekszobába, bemászik az ágyba és babázik. Meg is lepődtem ma, mikor mosogatás közben hallom a hangjukat: együtt "olvastak", ilyet sem láttam még tőlük, de nagyon aranyosak voltak. :-) "Kacsa, torony, cica, kutya, autó, baba".

 

Sokszor csendben oldalról figyelem őket, mikor leülnek a babáikkal és történeteket játszanak velük:

 

 

 

Tegnap Ajsa nagyon aranyos volt: ülünk a fagyizó előtt, a nagylányok motoroznak körülöttünk, Hanga a babakocsiban fekszik. Egyszercsak Ajsa odamegy hugihoz, vidám "szia, Hanga" kiáltással üdvözli, majd tanítani kezdi. Felváltva rám és férjemre mutat nagy komolyan és így szól Hangához okoskodó hangon: "anya, apa", és továbbmegy. Annyira aranyos jelenet volt, ahogy bemutatott minket huginak, hadd tanuljon ő is valami hasznosat, hogy férjemmel azonnal olvadozni kezdtünk. :-)

Hanga két arca - a szemmeresztgetős...


Click to enlarge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

és a kópé.


Click to enlarge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ilyen szemvillanásai miatt határozottan érzem, újabb huncut manóval bővült a család. :-)

A nagy meleg miatt most először teát adtam Hangának. Pénteken kezdtem a kísérletet, de döbbent fejjel azonnal kiköpte a cumit és csak sírt, valahányszor újra próbálkoztam - nem értette, mit is kéne csinálnia. A többszöri próbálkozás eredményeképp azonban 3 nap elteltével megtanulta, hogyan kell cumisüvegből inni. Miközben "harcoltunk", sokszor eszembe jutott, milyen nehéz is most leszoktatnom a nagylányokat a cumiról és kicsit olyan érzésem támadt, mintha épp cigizésre szoktatnám Hangát. :-) Csak fanyalog az elején, aztán persze teljesen függővé válik ő is.

Ez a meleg lefáraszt minket is, éjszaka óránként kel Csenge és Ajsa, ilyenkor mindig teát és új pelenkát kapnak. Férjem pattan először, én már csak arra kelek fel, mikor a cumikkal és pelenkákkal vonul a gyerekszobába - megtörten követem és mobilfénynél nekiállunk a melónak.

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr25535801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hverika 2008.06.24. 07:04:00

Szia!
Én eddig csak olvastam a blogodat, de most muszáj hozzászólnom.
Nórival kipróbáltuk napokon keresztül éjjel csak vizet adtunk, először nem fogadta el, de 2-3 nap után már igen, mert nem volt más! és szomjas volt.
2hét alatt eljutottunk odáig, hogy több a nyugodt, alvással töltött éjszaka mint az amikor fel kell kelni.
Ehez pesze az is kellet, hogy napközben is többször volt víz és csak néha tea.

gemini! 2008.06.24. 22:02:30

Tanácsodat megfogadva ma két verzió közül választhattak: vagy Ice Tea-t kaptak pohárból, vagy vizet cumisüvegből - naná, hogy a víz győzött. :-) A nagy meleg miatt viszont nem nagyon merek keménykedni, mert inkább képesek kiszáradni, de azért éjszakára vizet kapnak tea helyett.

sneci · http://www.pohly.hu/blog 2008.06.25. 10:11:56

Szia, ezen a pelenkacserén én is anyira csodálkozom. Biztos, hogy muszáj ezt csinálni? Mi soha nem cseréltük éjszaka a lányok pelenkáit, és semmi baja nem volt a popsijuknak. Elképesztő mennyiséget képes magába szívni egy pelenka, próbáljátok ki! Az éjszakai teázás, vízivás inkább rossz szokásnak tűnik. Megpróbálhatnátok fokozatosan leszoktatni őket, bár tudom, hogy nagyon nehéz, de megéri, és ezt konkrétan tudom az én lányaim esetéből, akik most már este nyolctól reggel hétig alszanak evés-ivás-pelenkacsere nélkül egyhuzamban ebben a dög melegben is, de amíg etettem őket éjjel, addig mindig megitták a két deci tápszert, mintha éhesek vagy szomjasak lettek volna. Aztán kiderült, hogy nem szükségből, hanem mert így szokták meg, most meg már egyáltalán nem hiányolják.

gemini! 2008.06.25. 22:36:22

Csakhogy az a probléma, hogy hajnali 2-re már durran szét a pelenka és átázik a ruhájuk és a lepedő. Gyakran megyünk be arra, hogy mindkettő tócsában fekszik. Csupán este a vacsora után fejenként fél(!) liter kakaót isznak meg. Sokszor már 2 órával lefektetésük után tele a pelus, 2-ig nem is bírja. Nem volt ez mindig így, negyedéve csak 2 dl-t ittak vacsi után, egy ideje viszont követelik a fél litert. 1 éve pedig nem is emlékszem éjszakai pelenkázásra, végigaludták az éjszakát ők is. Egyszerűen nő a szükségletük és ezt már nem bírják a pelenkák.

porpika 2008.06.26. 14:01:52

Vacsora és még fél liter kakaó: ez igen, hát akkor nem csoda, hogy átázik a pelus. Az enyémeknek is elég kettő kettő és fél deciliter.


süti beállítások módosítása