Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Bili ügy

2008.07.15. 22:10 - gemini!

Nehezen haladok a blog írással. Megfogadtam, hogy okosabb, ha csak akkor írok, mikor épp nem idegesítettek föl, mert még esetleg olyan mondatok is elhagynák a  "számat", amik nem illendőek egy anyukához. :-) És mikor épp földre szállt angyaloknak látom őket és nekiállnék írni (persze ha időm és energiám is van rá), egyszercsak villámcsapásként megint történik valami és két "anya-idegrendszerét-tönkretevő" rosszcsont néz velem farkasszemet. Mintha egy Jekyll és Hyde párossal élnék!

Szobatisztaság. Így utólag elmondhatom, hogy sikeresen haladunk. Mondom ezt este, mikor alszanak(?) - negyed 11, de valaki még műsorozik néha bent - és nem napközben, mikor a hajamat tépem két pisitócsa felmosása között. Hajdanán, mikor még csak egy évesek voltak, aggódva képzeltem el, hogyan is lehet két egyidős gyereket egyszerre szobatisztaságra nevelni. Változott a világ azóta, más lett a viszonyítási alapom: egyszerű volna, legalábbis sokkal egyszerűbb, mint a jelenlegi helyzet egy 6 hónapos Hangával megtoldva. Csak egy tipikus jelenet: szoptatom Hangát, miközben Ajsa megáll mellettem és közli:"pisi", majd hallom az összetéveszthetetlen csorgó hangot a matracon és a parkettán. Na jó, ennyiért még nem hagyom abba az etetést, megéltem már sokmindent. Ajsa a pisi második felét a bilibe ereszti, rendben, még most sem kelek fel. Elkezdi nyalogatni a bili szélét... Na most ugrok, Hangát gyorsan ledobom, persze elkezd sírni, rohanok a felmosóvödörért és egy száraz rongyért. Felmosóval felmosom, ronggyal szárazra törlöm a tócsa helyét, matrac pisis marad, bilit elveszem, kiöblítem, Ajsát bevágom a kádba, lábát lezuhanyzom, bugyiját leveszem, mert az végig rajta volt, kimosom, kiteregetem, új bugyit kap.

Visszaülök Hangát etetni, Csenge 10 percen belül bugyistól leül a bilire, belepisil, majd ami a mániájuk (mondjuk ennek örülök), felkapja a bilit és viszi a WC-hez, hogy kiöntse. Rohanok, Hanga  a mellemen lóg és üvölt, mert enni és belealudni szeretne és már elege van az ugrálásból, de Ajsa és Csenge kötélhúzást játszanak a bilivel és a pisi vészesen közelít a perem felé. Eljutunk a WC-ig, segíteni akarok a kiöntésben, de Csenge felháborodottan rángatja magához kis kincsét, inkább hagyom tehát, mert magára önti. A gond az, hogy tudom, mi következik: mindketten maguk felé tartva öntik a klotyóba a pisit, így a karjuk, ruhájuk és a WC pereme is olyan lesz. Kád, új bugyi, régi kimosása, kiteregetése...Mély sóhajtással viszamegyek a szobába és igyekszem végre Hangát normálisan megetetni, aki végigbömbölte az elmúlt 20 percet és nem tolerálja, hogy mással foglalkozunk.
Azt már meg sem említem, hogy amíg felmosóvödörért rohanok és kádba rakom valamelyiket, a másik belemászik a tócsába és szépen szétkeni a földön, a barna macis meglepetéseket pedig hagyjuk. Na és persze egy fokkal kivitelezhetőbb lenne a feladat, ha mint takarító személyzet folyamatosan készenlétben állhatnék, de az attrakciókat Hanga etetési és altatási idejére koncentrálják.
Azért én meg vagyok nagyon elégedve, persze bugyistul ülnek a bilire, így egy délelőtt 8 bugyit, sortot elhasználunk, de már ez is haladás - múlt héten még nem is voltak hajlandóak ráülni, most pedig már sok célzott találat van, úgyhogy ügyesek.

Sokat segített egyébként a Bilikönyv, mély szakértelemmel olvasgatják és utánozzák a benne szereplő babát. :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr67570090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hverika 2008.07.16. 07:56:53

Szia Gemini!
Gratulálok nektek ez is nagy haladás már.
Nóri még mindig üvölt a bilire ülve, ezért most leálltunk, a wc ülőkét viszont nem hagyom el este fürdetés előtt ákár mennyire üvölt, mert már eljutottunk hogy többször oda pisil és nem a kádba amikor beleteszem a kész fürdővízbe. Bár Nóri csak 19hónapos, de én már ennek is örülök.
A bilis könyvnek mi a cime, hátha nálunk is azal beválik, ha lát más babát is ráülni.

porpika 2008.07.16. 09:41:48

Amíg a bilibe pisiltek, szó sem lehetett arról, hogy én öntsem ki a tartalmát. Nálunk is bizony ment mindenhová. Most már inkább a WC-be pisilnek, szűkítő sem kell, felülnek a rendes ülőkére egyedül. Megtanítottam állva pisilni a WC-be, úgyhogy legtöbbször már így pisilnek. Van amikor 2 napon keresztül is egyetlenegy baleset sem történik, de van úgy hogy egymásután kétszer is bepisilnek. Nálam inkább az a probléma, ha mennek WC-re nemcsak lehúzzák a bugyit, nadrágot hanem levetnek mindent. Ez biztosan abból adódik, hogy olyan bilijük van amire nem lehetett csak úgy ráülni ha levetették a bugyit. Nehéz dolog ez a szobatisztaság, de egyszer úgyis sikerülni fog!

gemini! 2008.07.16. 14:25:17

Egyszerűen "Bilikönyv" a címe, itt vettem az Alexandrában, 1490 ft és a csajok imádják. Ha megértetem velük, hogy egy mese róluk szól, sokkal hamarabb rávehetem őket arra, hogy úgy viselkedjenek, mint a mese szereplői - pl. pisiljenek a bilibe.
Már nagyon megy ez nektek, Porpika! :-)Milyen bili az olyan, amihez nem volt elég a bugyilevétel?

porpika 2008.07.17. 10:15:27

A mondatomat módosítanom kell, helyesen így hangzik: Olyan bilijük van amire nem lehet ráülni, csak ha levetik teljesen a bugyit. Persze megoldható, de ehhez még ügyetlenek.


süti beállítások módosítása