Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Szortyogók

2008.10.24. 13:55 - gemini!

Az elmúlt napokban összejött a délutáni alvás, habár nem tudom, minek köszönhető, mert semmit nem csinálok másképp. Lehet, az is közrejátszik, hogy betegek - mondjuk ez az elevenségükön egyáltalán nem látszik... Van 3 egyfolytában szortyogó, néha lázas gyermekem, akik teljesen kikészülnek a náthától. 80 másodpercenként ugyanis sírva, zokogva vonyítanak: "folyik, folyik!" Ilyenkor türelmes anyát próbálok játszani, aki százhuszonharmadszorra is elismétli: "Nyugi, ne üvölts, ha folyik, megtöröljük." Nem igazán akarják megérteni - nagyon sokszor telik el 80 másodperc egy nap alatt és néha az az érzésem, nincsenek igazán megelégedve azzal, hogy csak egy cseléd ugrál körülöttük, mikor nekik annyi kívánságuk van. Na jó, most szerencsére férjem is itthon van. De már lassan csak kifelé jövünk a taknyolásból.
Hanga továbbra is áldott jó gyerek, bejárja a lakást, eszik, iszik (ok, elaltatni már nehezebb, mert állandóan felpattan és kukucskál kifelé a rácsok felett :-)), semmi gondom vele. Naponta háromszor kap még anyatejet, rá egy-két órával kotyvasztott dolgokat, főleg az édes ételek jönnek be neki.
Az időzítés tökéletes, mint mindig, hisz belépett az első szeparációs-szorongásos korszakba, nővérei pedig a másodikban leledzenek - tökéletes az összhang. :-) Ha Hanga nem lát, mert kimentem a konyhába, azonnal kétségbeesett kúszással, zokogva teper utánam.
Szegénykémnek kemény nevelésben van része. Ha olyasmit tesz, amiről nővérkéi tudják, hogy tilos, ott teremnek mindketten a fejénél és leszidják: "Nem Hanga, nem!" Ilyenkor bezzeg nagyon tudják, mit nem szabad - ma is egész nap a falat radíroztam, pedig nemrég tüntettem el Ajsa múltkori falfirkáját. :-)

Pizsis kukucskáló
039

Fogas poronty
053

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr16729722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andi 2008.10.24. 16:44:06

Az utolsó képen nagyon aranyosak vagytok! Mi is betegek vagyunk lassan már két hete, nagyon lassan gyógyulunk. Gyors gyógyulást kívánok nektek!

Boglárka · http://www.piciangyalkam.blogspot.com 2008.10.24. 18:51:45

Zseniális a közös képetek :D

Esze K. 2008.10.25. 07:51:37

Mielőbbi gyógyulást Nektek!!! Tündériek, lehet , hogy sorozatgyártással kellene foglalkoznotok?
Puszi Kati

gemini! 2008.10.25. 15:37:45

Köszi szépen és Andi Nektek is gyors gyógyulást! :-)Már egy ilyen "egyszerűbb" betegség is sok energiát elvesz, hisz kötelezően három gyerek esik egyszerre áldozatául. Nagyon remélem, elkerülnek minket most télen a hányásos-lázas-hasmenéses vírusok.

sneci · http://www.pohly.hu/blog 2008.10.25. 20:06:10

az enyémek is szortyognak, de rengeteg ellenállásuk és makacsságuk mellett van egy kivételes tulajdonságuk: szeretik az orrszívó porszívót. van hogy bónuszba is sorba állnak érte. viszont pont ma számolta ki a férjem, hogy reggel öttől este nyolcig hány 30 másodperc telik el. ennyi időre lehet ugyanis egy dologgal lekötni a figyelmüket itthon. 1800 körüli szám jött ki! ennyi újdonsággal kellene előrukkolni egy nap ahhoz, hogy soha ne nyüszítsenek. úgyhogy van sok nyüszi.

gemini! 2008.10.26. 21:09:45

A nagyok már az esetek többségében nem harcolnak az orrszívó ellen, Hanga még az, aki nagyon sérelmezi, hogy a szülei lefogják és ezt művelik vele.
1 éves koruktól azt vártam, mikor köti le őket végre egy rajzfilm és repesek a boldogságtól, mióta az 1 órás Polár Expressz előtt képesek mozdulatlanul ülni - azóta egy fokkal könnyebb az életem. Végre nem kell percenként előrukkolni valamivel.


süti beállítások módosítása