Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

CT

2008.12.17. 20:47 - gemini!

Fáradt vagyok, feszült, ma nyűgösek voltak, nem akartak aludni,  sehogy sem állok a karácsonyi készületekkel, összecsapnak a hullámok a háztartás felett és rengeteg elintéznivalónk van - szóval igyekszem tömör, lényegretörő lenni.
1 hónapja férjem megjegyzi: "Te figyelj már, Hangának nagyobb az egyik pupillája, mint a másik." Nekem nem nagyon tűnt fel, de legyen, menjünk szemészhez. Szemész megállapítja, igen, ez pupilladifferencia, de nem a szemével van a gond, beutalót ad a neurológushoz. Na itt már kezdődik a gyomorgörcs, 10 hónapos gyereket ideggyógyászhoz vinni? Időpontkérés, mindenhol csak jövőre van hely. Na persze, addig nyugodtan malmozok majd abban a tudatban, hogy komolyabb probléma is lehet... Főleg, hogy utánaolvastunk, idegrendszeri sérüléstől kezdve agydaganatig mindennek tünete lehet a differencia. Heim Pál-ban megsúgnak egy telefonszámot, felhívom, következő munkanap már mehetünk is. Idegesen beállítok Hangával: igen, tényleg nagyobb az egyik pupilla, szerinte az arcának jobb fele ráadásul asszimetrikus mozgást végez a balhoz képest, a két tünet miatt beutalót ad CT-re. Gyomorgörcs tovább nő... Majd jön a gyomorszájon rúgás: mozdulatlanul kell feküdnie, amíg felvételt készítenek az agyáról, ezért altatásban kell végezni. Lehet, hogy megsérült valahol az idegpálya - szerinte nem néz ki betegnek, de mindennek utána kell járni. Nehéz CT-re időpontot szerezni, de a következő hétfőre kiharcol egyet a Heim Pál-ban. 
1 hét tömény idegeskedés, várakozás kezdődik, szombatra mindhárom lány náthás lesz. Hétfőn reggel betelefonálok a kórházba, mi ilyenkor a helyzet - hát, így nem vállalják az altatást. Szuper. Újabb időpontot kapunk a következő hétfőre, újabb ideges várakozás...
És nehezen, de felvirrad a nagy nap. Beavatkozás előtt 4 órával nem ehet semmit, mert kihányja, a kórházban kiderül, hogy inkább 5 óra az a 4 óra, ha tápszert is evett, újabb plusz 1 óra várakozás a kiírt időponthoz képest. 
Másnap lehet menni a leletért - milyen frappáns, férjem úgyis megy, Ajsát viszi a szokásos vese kontrolljára (már 2 éve járunk, úgy néz ki, ha nem újul ki a probléma, nyáron kell menni utoljára). Idegeskedés Ajsa miatt, idegeskedés Hanga miatt... Férjem olyan állapotban megy az eredményért, mintha a vesztőhely felé tartana. 
A leletet még nem mutattam meg a neurológusnak, pénteken rendel legközelebb, de a latin-magyar szavak egyvelegét olvasva úgy tűnik, minden rendben. A legutolsó sorban véleményként újabb latin szó szerepel, anyuval megfejtve (ő ugyanis orvos) a következőt állapították meg: gyulladás minden területen - azaz homlok-,arcüreg gyulladás. Nem értem, náthán kívül semmi tünete nincs, nem fáj semmije, nem nyűgös, vidáman jön-megy, tesz-vesz egész nap. Úgyhogy holnap fül-orr-gégészhez megyünk, habár a gyerekorvos ma azt mondta, ennyi idős gyereknek még nem lehet arcüreg gyulladása...
Mindegy, ez már a legkevesebb, a lényeg, hogy úgy néz ki, idegrendszeri probléma kilőve. Dokink szerint valószínű, hogy a pupilladifferencia Hangánál alap, nincs oka, de fel kell vezetni a TAJ-kártyája hátuljára és minden kartonjára - ha leesik az oviban valahonnan, ne rohanjanak emiatt vele neurológushoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr49828708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

porpika01 2008.12.17. 22:08:50

Jaj de jó, hogy nincs komoly baj. Nem irigylem tőletek ezeket a napokat.

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2008.12.18. 15:47:41

Ohhhh, nem irigylem tőletek ezeket a napokat!!! A lényeg, hogy nincs baj!!!! Remélhetőleg az ünnepek nyugalomban telnek, már amennyire ilyen virgonc csajokkal ez lehetséges.
Ha majd időd, s kedved engedi nézz be hozzám: kitti-szonja.blog.hu/2008/12/18/amikor_en_meg_kislany_voltam

gemini! 2008.12.19. 16:12:28

Huh, ez nagy falat lesz, de köszi, majd igyekszem rendezni a gondolataimat és egyszer nekiállok leírni... :-)


süti beállítások módosítása