Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Közös alvás

2008.12.19. 15:20 - gemini!

Na jó, akkor most nem kezdek bele annak ecsetelésébe, milyen kimerítő, fárasztó 3 gyerekkel egy orvosi rendelőben kihúzni az egy órás várakozási időt, közlekedni velük, egyszerűen bármilyen hétköznapi tevékenységet végezni... Már csak vonszoljuk magunkat férjemmel, ennél többet nem is írok róla - FÁRADTAK vagyunk és kész. 
A fül-orr-gégész, miután irreálisan magasra feldugott egy csövet üvöltő-örjöngő Hanga mindkét orrlyukába, továbbküldött minket a Heim Pálba. Csinálják meg ott is ugyanezt a tükrözéses vizsgálatot, mert nekik jobb eszközeik vannak. Meddig kell még kínlasztani szerencsétlen gyereket?
Más. Nehéz volt Csenge és Ajsa csecsemőkorában megvalósítani, hogy egyszerre aludjanak - és ez csak nehezebb lett az idő múlásával, hisz egyre kreatívabban szórakoztatják egymást alvás helyett (mostanában lassan már minden játékot kihozok a szobájukból a délutáni szunya idejére, mert a teljes sötétségben is megtalálják azokat és kiborítják, szétpakolják, ágyba hordják...)
Nehéz volt, mikor a rácsos ágyat felcseréltük gyerekágyra, így már zord-idegbeteg anya nem tudta őket ketrecbe zárva lokalizálni, hogy végre egy kis nyugta legyen. :-)
És itt az újabb nehézség: 1 hete becipeltük Hanga ágyát is a gyerekszobába - itt az idő, aludjon minden gyerek együtt. 
Hol is kezdjem? Adott 3 aktív hipergombóc, különböző életkorral, ebből fakadóan eltérő alvási igénnyel, szokással, na és persze milyen izgi, ha hárman bulizhatunk alvás helyett. Hanga odáig van a boldogságtól, hogy most már ő is nagylány és bekerült az elit körbe. Nem is alszik el, annyira felpörög a megtiszteltetéstől, hogy nővérei között lehet a sötétben, még ha nem is aludt egész nap és normális esetben már órák óta hortyogna...
Teljesen kiszámíthatatlan az elalvás. Egy hét távlatából elmondható, hogy egy darabig az nem fog működni, hogy a 3 gyerekre rázárom az ajtót és "jó éjszakát". Ez működött Csengénél és Ajsánál az elmúlt másfél évben, de az új lakótárs borítja a jól bevált rendszert. Hanga idáig magától aludt el, csak betettük az ágyába, na egy darabig ez sem lesz így. Amíg nem múlik el az újdonság varázsa, a következő a helyzet: ha a nagyok délutáni alvása kimaradt, mert ökörködtek és az idegeimen tapostak viháncolva négy lábbal, könyörtelenül este 7-kor ágyba dugom őket (ami leggyakrabban elhúzódik 8-ig, hiába teperek, hogy minél hamarabb ágyba kerüljenek). Hanga 1 órával később megy be hozzájuk, de félig álomba kell ringatni, mert az új helyszínen azonnal felpattan, visítani kezd, felébreszti a nővéreit és kezdődik az egész elölről... 
Ha Hangának elmaradt az egyik napközbeni alvása, vagy keveset aludt (mert a tesók a rohangálásukkal, birkózásukkal túl hamar felkeltették), fél 8-kor berakjuk a gyerekszobába, nagyok 1 órával később követik, de még beszélgetnek, viháncolnak, hugit felkeltik, kezdődik az egész elölről... És ennek hányféle variációja létezik!

Viháncék

002

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr3831764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

porpika01 2008.12.21. 21:20:22

Ez a közös altatás nem semmi kezdeményezés a részetekről! Sok sikert!

gemini! 2008.12.22. 15:33:35

Egyelőre fogjuk rá, hogy jól halad a dolog, igaz kicsit macerásabbá, körülményesebbé vált az este, később kezdődik a "na végre csak ketten vagyunk kint" idegnyugtató állapot és már nem üvöltve, gyerekzsivajt túlharsogva kell kommunikálnunk. :-) De nem adjuk fel, innentől kezdve ez lesz az új rendszer - előbb-utóbb csak elmúlik az újdonság varázsa...

porpika01 2008.12.24. 14:56:33

Boldog, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket és sikeres új évet kívánok!

gemini! 2008.12.25. 20:12:33

Köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy! :-) Én is Boldog Karácsonyt kívánok, ha lesz időm, írok egy összefoglalót az első Karácsonyról, amit nagycsaládosként töltöttünk. :-)

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2008.12.26. 07:40:50

Boldog, békés (és nyugis:-) Karácsonyt kívánok kis családom nevében is nektek!!!!


süti beállítások módosítása