Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Vegyél már levegőt! :-)

2009.01.04. 17:25 - gemini!

Ha ilyen nagy létszámú gyereksereg egyszerre nyűgös, az borzalmas. Ilyenkor férjemmel nem győzünk elég hangosan kiabálni, csak hogy megértsük egymás szavát - egy őrültekházához hasonlítanám az összképet. Egymást arrébb lökdösve rohanunk ki a konyhába: "Én most mosogatok, te kösd le őket! Nem, inkább én mosogatok...! Legutóbbi rohamuk alkalmával apa még arra is képes lett volna, hogy -5 fokban, sötétben felmossa a teraszt. :-) Nagyon nehéz ilyenkor megőrizni a higgadt, józan énünket.
Na persze máskor meg nagyon édesek - ne csak a negatívumokról írjak -, de nehezebb úgy nyugodtnak lenni, ha az ember napi 24 órában benne van a dolgok sűrűjében.
Emlékszem, nem is olyan rég még azon siránkoztam, hogy nem akarnak "magyarul" megszólalni, csak a közös ikernyelven hablatyolnak egymással... Most meg egész nap be nem áll a szájuk. :-) Főleg Csenge a nagydumás, képes minden mondatát 15-ször elismételni, levegővétel nélkül. Néha forgatjuk szemeinket férjemmel, mikor mindenki egyszerre, hangosan mondja a magáét- eszméletlen, milyen fejhangon képesek gyakran beszélni - és úgy tesznek, mintha elsőre nem értettük volna meg, ezért még párszor tudatosítják nehézfelfogású szüleikben...

Nagyon sokáig saját kisasztaluk volt a nagyoknak, nem akartam az étkezőasztalhoz engedni őket. Úgy ettek, mint két kismalac és egyszerűbb volt így eltüntetnem a pusztítást. Néhány hónapja azonban együtt eszik az egész család, nincs gyerekasztal -felnőtt asztal felosztás, mindhárom csemete saját helyet kapott a "szülők asztalánál".
Egy ideje már a kókányok fürdetését is összevontuk. Hanga mindig vágyakozó tekintettel, lábujjhegyen állva kuksizott a kád oldalánál, miközben nővérei fürcsiztek. Megsajnáltuk szegényt, így bekerült hozzájuk - annyira, de annyira részt akar venni mindenben, amit a tesók művelnek! :-)
Nem tudom, fog-e Csenge és Ajsa emlékezni a Hanga születése előtti időkre. Szerintem legelső emlékeikben már hárman, Hangával kiegészülve látják majd magukat, mintha a kezdetektől fogva így éltek volna. Ez jó...

020
010

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr36857319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása