Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Verekedés

2009.02.04. 11:55 - gemini!

Tudom, hogy maximálisan el vagyok maradva, de halaszthatatlan melóm támadt, ami elviszi minden "szabad időmet" - ez este 9-től éjfélig tart, úgyhogy nehezen haladok. :-(

Reggel ébresztettem Csengét: "Jó reggelt Csenge, ma van a névnapod!" Már pattant is, kirohant az ebédlőasztalhoz, közben hívta a még morcosan-álmosan hunyorgó Ajsát: "Gyere Ajsa, te is kapsz tortát!"
Eltartott egy ideig, mire elfogadta, most nincs torta... :-)
Az elmúlt héten Hanga átesett élete első komolyabb betegségén - volt minden, hányás, hasmenés, de a legjobban a láza borított és fárasztott ki minket. Voltunk 40 fok felett is és semmilyen gyógyszer nem használt különösebben. Így hát hűtőfürdőztünk, éjszaka óránként keltünk és aggódva néztük a lázát (hajnalban is folyamatosan 38-39 volt) - ismét átélhettük, milyen, ha az ember nem alszik és másnap csak kába fejjel támolyog. De ilyen élmények után az ember értékelni tud egyszerű dolgokat: egész egyszerűen milyen megkönnyebült érzés is, ha megfogom a gyerekem fejét és végre csak hőemelkedése van.

Kicsit fejfájósak a mindennapjaim. Ha 2 gyerek 5 percenként veszekszik, verekszik egymással, akkor 3 gyerek mindezt 2 percenként műveli. Hangát cseppet sem kell félteni, hatalmas tenyeresekkel és kitartó hajfürtcibálással jutalmazza nővéreit, akik MEGÁLLÁS NÉLKÜL elvesznek tőle MINDEN játékot. Egyszerűen már sportot űznek belőle. 
Így 2 percenként üvölt, sír, vonyít valamelyik csemetém. Fáradtan, lemondóan vetek rájuk egy pillantást és a következő kép fogad: Hanga beleragadt Csenge hajába és tépi, mire nővére dühösen ordítva hanyatt löki hugicáját, aki egy bukfenccel összekötve leesik a kanapé tetejéről. Már fel sem izgat a kép, annyiszor láttam... :-)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr88922079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2009.02.04. 14:30:50

Ó szegény Hangicsek! Remélem azóta meggyógyult!!!

gemini! 2009.02.06. 10:32:28

Igen, most már rendben van, de az idegeskedés a folyamatos magas láz miatt, (39-40 fok) amit sehogy sem tudunk levinni, testileg és lelkileg is teljesen kimeríti az embert. Mintha nem lenne 2 másik gyerekem, akivel mindezt már végigcsináltuk. Férjem is ezzel rángatott helyre: "Ne borulj ki, most csak egy gyerek lázas egyszerre, nem kettő, ez sima ügy. Ráadásul csajok anno félóránként hánytak és folyamatos hasmenésük volt. Mi ahhoz képest egy szimpla magas láz?" Ez hatott, mert tényleg minden viszonyítás kérdése.

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2009.02.08. 22:35:55

Örülök, hogy jól van a "nagylány". Nem tudom beleképzelni magam a helyzetetekbe, de ....nem is akarom:-))) El tudom képzelni miken mentetek keresztül!


süti beállítások módosítása