Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

A három kis Tutajos

2009.07.16. 16:24 - gemini!

Elnézve Tokajban a málnabokrok közül kikandikáló földes-málnás maszatos lányaimat, többször is kifakadt belőlünk férjemmel: "Bűncselekmény ezeket az energiagombócokat egy lakásba bezárva tartani!"
Imádnak bogarakat, gilisztákat fogdosni, órákon keresztül tanulmányozni (köszönhető természetbarát nagyapának és apának)...míg szét nem lapul szerencsétlen. Én eközben méla undorral szemlélem oldalról, hogyan mászkálnak a 2-3 centis dögök a karjaikon. Egy kiscica, nyuszi fogdosása teljes extázisba hozza mindhárom porontyomat. A kiskertben gilisztákat és csigákat kiásni a földből kiskapával, kisgereblyével - a boldogság netovábbja. Teljesen úgy éreztem magam, mintha a Tüskevár elevenedett volna meg Budapestre bezárt lányaim előtt. Iszonyúan élvezték. És a gyönyörű tájról, kirándulási célpontok ezreiről már ne is beszéljünk. A Tokaji-hegy meg aztán abszolút kedvenc: a lényeg az oda-vissza vezető szerpentines-erdős autóút. Apa vészjósló suttogással magyarázza: "Megyünk, megkeressük az erdőben a farkasokat és a rókákat..." Kiszállni nem akarnak, elterpeszkednek az autó hátsó részén és így figyelik a mellettük elsuhanó tájat. Pislognak kifelé, hátha tényleg meglátnak egy nyuszit, egy rókát, vagy éppen Piroskát. Néha belecsapnak a "Kiskacsa fürdik" című nótába, teli torokból, teljes beleéléssel kántálják, mi meg szülők elöl vigyorgunk egymásra: "Tök cukik." Csend van, béke és nyugalom...

5 felnőtt családtag állandó közreműködése, haptákban állása és a temérdek fárasztó program lenne az elégséges szint lányaim számára, úgy érzem, meglenne bennük az igény, hogy így tengessék mindennapjaikat. Több szempont miatt azonban egyelőre marad Budapest és egy ötünknek már szűkös lakás...az őszi, téli időszakba már bele sem gondolok... De még iskolakezdés előtt megfontolandó egy házvásárlás, Budapesttől nem túl messze, na persze ez több tényezőn is múlik. 

Party arcok

173

195

225

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr951249661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

porpika 2009.07.17. 13:12:27

Igen, vidéken egész más az élet, főleg kisgyerekekkel.
A mi kertünk végében van egy telek eladó, költözzetek ide!!!!

gemini! 2009.07.18. 22:51:01

Hát ez még megfontolandó, de most még az évben valószínűleg nem költözünk. :-)) De azért köszi az ajánlatot! :-) És tényleg ég és föld a különbség, hogy a pár éves gyerekedet egy lakásba bezárva neveled egy betondzsungel közepén, vagy egy kertes házban... Egyelőre Budapest semmi plusz dolgot nem nyújt számukra - amire szükségük van ennyi idősen, az egy kis kapirgálni való föld, felfedezésre váró zegzugos-izgalmas helyek.
Később viszont, ahogy nőnek (és kamaszodnak) már más lesz a helyzet, nem akarom őket megfosztani a főváros adta lehetőségektől - amin persze lehet vitatkozni, hogy mennyiben negatív és pozitív.

porpika 2009.07.20. 11:18:45

Azért jó vidéken de Budapest vonzáskörzetében lakni, mert kimaradsz (már ha nem kell oda bejárnod dolgozni) a hétköznapok negatívumaiból, de mégis akármilyen programra, színházba, vásárolni eljutsz viszonylag rövid időn belül.


süti beállítások módosítása