Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Sírunk és őrjöngünk

2009.11.21. 21:04 - gemini!

Sírunk, és őrjöngünk, ha anya egy zacskó mandarinnal állít be értünk az oviba, de Tic Tac bezzeg nincs nála...sírunk és őrjöngünk, ha Tic Tac-ot hoz, de nincs a táskájában Nesquikes csoki...sírunk, ha nem kapunk egy harmadik szelet kenyeret a tányérunkra, habár az ott lévő kettővel sem kezdünk már semmit 40 perce...(komolyan elgondolkodtam rajta, szétültetem őket itthon evés alatt, mint ahogy az oviban teszik, hátha akkor nem 50 percbe telne megenni egy fél szelet kenyeret, mert csak ökörködnek egymással).
Sírunk és hisztizünk, ha anya megunta, hogy 20 perce "öltözünk" az ovi öltözőjében és még semmit nem haladtunk előre, majd mérgében elkezdi felráncigálni a ruháinkat, de összecseréli a kardigánokat, mert képtelen megjegyezni, melyik kié.
Csenge őrjöng, mert a kék Füleses kardigán kerül fel rá, nem a rózsaszín Malackás és az anyukák egyre növekvő tömege az izzasztó, szűk folyosón érdeklődve figyeli, meddig bírom még...és Csenge csak bömböl, mert elvárná, hogy nekiálljak levetkőztetni a végre felöltöztetett Ajsát, csak hogy megkapja a kardigánját. És persze a hazafelé vezető utat is végigsírják, miközben enervált arckifejezéssel húzom őket magam után...te jó ég, milyen hosszú tud lenni az a pár sarok, amíg hazaérünk! 
Komolyan mondom a legtöbb értelme Hanga sírásának van: sír és kiborul, mert a pizsamanadrágot nem tudja áthúzni a fején, és a pizsamafelsőrészt nem tudja felvenni nadrágként, majd őrjöng, ha segíteni akarok.
Na és természetesen sírnak, ha egy játékból csak egy van, vagy kettő...ez sokáig tart még?
Ja és Csengének két napja bedurrant a füle, antibiotikumot szed és megy a fülcsepp ezerrel. Hétfőn, kedden biztos, hogy nem mehet oviba, de akkor már Ajsa sem, mert ő nem akar a testvére nélkül menni, az ő szavaival: "félek egyedül az oviban, anya".

 

023
029

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr721542535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beablog 2009.11.21. 22:51:40

wow, nagyfiam kvázi a kicsi születésével egyidőben elkezdte a hiszti és dackorszakot ( 8 hónapja). És én MÁR nem bírom, ( nem akarok lemenni, nem akarok felmenni, nem akarok fürdeni, nem jövök ki a kádból stb) Azt hittem nem sok van már hátra ebből az iszonyatosan kiborító, idegölö korszakból. Erre leírtad ezt a bejegyzésedet....áááááá.. akkor ez meddig tart?? ?????iskolakezdésig?

Amúgy respect és tisztelet gemininek és férjének:-)))

Üdv

Bea

porpika 2009.11.23. 17:08:11

Hmm hát igen. Annak idején az én nagylányommal is így volt. Sajnon rászoktattam, hogy mindig vittem neki valamit az oviba. Amikor meglátott, köszönés helyett jött a kérdés: Mit hoztál? És ha az nem Kinder tojás vagy valami hasonló kaliberű dolog, akkor eltörött a mécses.
Aztán most ez nincs. Emlékezvén eme esetekre, a fiúknak nem viszek az oviba semmit, ha kapnak valamit, azt otthon kapják meg. Ezt így szokták meg és nincs is belőle semmi probléma.

Azt gondolom kb. két év múlva majd azt fogják kérdezni tőletek: hármas ikreitek vannak? Hanga bugi tiszta nővérei, mintha klónozva lenne!!!!!

gemini! 2009.11.24. 19:44:39

@porpika: A beszoktatási sikert (nincs sírás, nincs "nem tudok elszakadni anyától, nem akarok oviba menni") 50 százalékban annak köszönhetem, hogy "megvettem" a lányaimat, 50 százalékban annak, hogy ikrek, így nem egyedül kell megbirkózniuk az új szituációval. Magyaráztam én mindent az első napokban: "anya most elmegy dolgozni, keresek pénzt, mert csak abból tudunk a boltban vásárolni...ne sírjatok, mert felébrednek a bölcsiben a babák...alvás után itt fogok ülni a padon és hazaviszlek...áááá, nem hatotta meg őket semmi. "Ok, aki sírás nélkül megy be és szépen játszik az óvodában, felkelés után tic tac-ot kap."
Szó nélkül adtak két puszit, hátraarc és már indultak is befelé a terembe. :-)
1 hónap elteltével elérkezettnek láttam az időt, hogy leszoktassam őket a meglepikről és csak otthon kaptak, ha kaptak egyáltalán valamit. De néha még kiborulnak: ha az egyik normálisan viselkedik, a másik tuti, hogy borítja a bilit. Ikerség egyik "előnye": ovis készülődés közben dupla annyi esélyem van arra, hogy kifogjak egy hisztit.


süti beállítások módosítása