Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Csodabogarak

2008.04.25. 21:27 - gemini!

Holnap délután indulunk Tokajba a nagyszülőkhöz, ott tartjuk meg a lányok 2. szülinapját. Na és még kétszer, ha hazajöttünk: egyszer az én szüleimmel, másodszor a lakóparkos anyukákkal és gyerekekkel.
Mostanában már nem hajlandóak béna kis Minimaxos meséket nézni, még dvd-n sem. Egyébként tv-t már nem is néznek, csak dvd-t, és mindig ők választják ki, melyiket nézzük. Most az animációs filmek a kedvencek: van pár "Csodabogarak" című dvd-nk, hát azt egyszerűen imádják! Bogarakról szóló aranyos kis történetek és sokkal szülőbarátabb, mint a Teletubbies, még én is szeretem nézni - ötvenedszerre is. Ülnek és kommentálják a történetet: "alszik", "csiga", jajaj, "múúú". Édesek.
Nem nagyon csípik a zöldségeket, sőt, merem állítani, kifejezetten irtóznak tőlük: a minap is egy szelet uborkát nyújtottam Csenge felé. Még soha nem kóstolta, mégis látványosan összerázkódott tőle - egyszerűen láttam, ahogy kirázza a hideg még a gondolatra is.
Vettem nekik szoknyás kis ruhákat nyárra, de férjem csak legyintett: nem olyan lányok ezek, akik szoknyácskákat hordanak, inkább farmeros csajok. Lehet benne valami, tényleg nem viselkednek olyan finoman, ahogy azt egy "édes szoknyás kisleánytól" várná el az ember, inkább hasonlítanak eleven fiúkra. :-)
Nagyon aranyosak, ahogy egyre több mindent ki tudnak fejezni szavakkal, sokszor mosolygunk rajtuk. Igaz, hogy napközben lefárasztanak, de ha róluk beszélgetünk este lefektetés után, és egy aranyos sztorit idézünk fel, legszívesebben kikapnánk őket az ágyból.
Próbálkozom a cumisüvegről való leszoktatásról, mert mostanában hetente vásárolhatnék új cumit, állandóan szétrágják. Sokszor nem is isznak belőle, csak fekszenek és rágják - egyszerűen imádják. Úgyhogy most én vagyok a kegyetlen anya: a cumisüvegből csak teát kaphatnak, a csőrös pohárból viszont 100 %-os gyümölcsleveket  - ők döntenek. De még így is sokszor az unalomig ivott tea győz. :-)
Most már Ajsa is kimondja tisztán a saját nevét, valahogy a Csenge nem megy még, biztos túl nehéz. A találatot a pelusban már mindketten jelzik, Csenge "kaki"-val, Ajsa "aki"-val.

Múltkor is kérdeztem Ajsát: "Hol a kaki?" Erre először megszagolta az apja fenekét, aztán Csengéét. :-) Csenge volt a győztes.
Másik vicces látvány, mikor Csenge kiborul valamiért: a két kezébe temeti az arcát és látványosan hüppög. Nem tudom kitől látta, hogy ezt így kell csinálni, de nagyon profi.
Azt viszont még nem fejtettem meg, miért kell sírni minden séta elején. Még nem tudtunk úgy elindulni, hogy ne üvöltötték volna végig a készülődést, pedig imádnak kimozdulni otthonról és tényleg nagyon gyors technikát fejlesztettünk már ki 3 gyerek összepakolására. Egyszerűen nem értem - üvöltenek, míg el nem indul alattuk a babakocsi, idegsejtpusztító élmény.

Csenge szórakoztatja Hangát
Click to enlarge
















A tv teljesen leköt minket
Click to enlarge

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr44442302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

porpika 2008.04.26. 13:03:31

Nagyon sok boldog születésnapot kívánok a csajsziknak!

gemini! 2008.04.28. 15:58:02

Köszi szépen a jókívánságokat, igaz csak 30-án lesz a nagy nap és itt Tokajban tartjuk meg az első bulit. :-)


süti beállítások módosítása