Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Gatyás csajszik

2008.06.18. 15:10 - gemini!

Szerencsére a láz Csengénél nem veseprobléma volt, védőnőnk szerint van most egy vírus, 3 napos láz, utána vége, mintha elvágták volna. Más tünet nincs nagyon, lehet, hogy az ment át rajta. Ennek a verziónak azért ezerszer jobban örül az ember, sőt a vesés múltunkból kifolyólag, ha valamelyik gyereknek láza van nátha nélkül, azért rimánkodunk, hogy a másiknál is jelentkezzenek a tünetek, mert akkor "csak" egy betegséggel van dolgunk - 1 hét a kórházban két 8 hónapos babával és máris értékelni tudjuk a "sima", hétköznapi betegségeket. Azóta értjük csak igazán, ha idősebb emberek ezzel búcsúznak tőlünk és a lányainktól:"Csak egészség legyen, az a fontos!"
Hanga már egy ideje erőteljesen nyáladzik, szerintem mostanában fájdalmai is vannak, kíváncsian várom hát az első fogakat. Ma is ki volt borulva délelőtt, sehogy sem lehetett megnyugtatni, majd egyszercsak megjelent a két nővérke és 2 percen belül Hanga elhallgatott. Senki sem tudja náluk hatékonyabban megvigasztalni a hugit: ma is csak leültek vele szemben, duruzsoltak neki lágy gyerekhangon, betakargatták, simogatták, játékokat mutogattak és Hanga varázsütésre lenyugodott. Nagyon jól csinálják. :-)
Egyedül a "Csenge" nevet nem használják még, nem értem miért, hisz "cs" betűs szavakat ki tudnak mondani, nem ezzel lehet a gond... Ráadásul Ajsa inkább magát szólongatja. Ha kimegy az ajtón, azt mondja:"pá-pá, Ajsa", ha lefekszik egy fotel alá, akkor is magáról beszél: :-)



Minden reggel az első szavuk, mikor bemegyek hozzájuk: "Apa?" Erre mindig azt válaszolom: "Apa elment dolgozni." Ezzel tudomásul is veszik a dolgot, de azért sokszor hiányzik nekik férjem napközben, ilyenkor odarohannak a falra függesztett esküvői fotónkhoz és mutogatják: "Apa, apa!" Cukik ilyenkor nagyon. Ha meghallják, hogy hazaérkezett a szomszéd, sokszor pattannak és rohannak az ajtóhoz, mert azt hiszik apa jött.
Végképp letettem róla, hogy a lányoknak ezentúl szoknyát vegyek. Van néhány, annyi elég lesz egy darabig, de egyszerűen a nadrág jobban illik hozzájuk - fiúk és kész, nincs mit tenni. :-) Férjem mindig rötyög egy sort, ha meglátja, hogy szoknyát húztam rájuk, annyira nem illik a természetükhöz. A hajuk is egyre jobban elszabadul, reggelenként az elaludt tincseikkel úgy néznek ki, mint két Pumukli, de nem tudok mit csinálni - olyan gyűlölettel tépik ki a hajukból a hajgumikat, hogy semmi értelme próbálkozni. Ma sikerült azért egy csattot bevarázsolni Csenge hajába, mert már nem látott ki a tincseiből, 2 percig tűrte, idáig ez a rekord. :-) A folyamat:
A csatt hihetetlen módon a helyén:
Click to enlarge















Hoppá, mit keres ez itt?
Click to enlarge















Következik a kitépés zokogással egybekötve:
Click to enlarge















Végül ismét Pumuklivá változik :-)
Click to enlarge















Mesenézés közben megszeretgetjük Hangát is


A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr26527349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anikó · http://www.andrasesattila.freeblog.hu 2008.07.15. 10:21:25

Szia!
Hihetetlenek a lányok, mind a hárman! Még mindig ámulattal olvasom a blogod. :)
Most egy kérdés miatt kommentelek, ami nagyon érdekelne. A lányok megismerik egymást (meg tudják különböztetni magukat) a fényképeken?

gemini! 2008.07.15. 13:09:19

Direkt csináltam most velük egy próbát és nem ismerték fel magukat. A legjobb, mikor régi képeiket mutogatom nekik és felkiáltanak: Hanga! :-)


süti beállítások módosítása