Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Hisztibajnokok

2008.06.26. 22:06 - gemini!

A 2 éves gyerek rendkívüli leleményességgel használja ki a hisztiben rejlő hatalmát. :-) Ha nem vagyunk hajlandóak utcán cipelni őket és a lábukat kéne használni, vagy egyszerűen nem tetszik valami, hasrafekszenek a járdára és üvöltenek, mint a sakál. Mai főhősünk Ajsa volt, aki lefeküdt az IKEA előtti térre, mire férjem nevelésbe kezdett - továbbment, "majd jössz utánam, ha meguntad" elképzeléssel. Ám ilyenkor kegyetlen szülővé válunk a környezetünk szemében, mintha ők nem találkoztak volna még soha a hisztiző gyerek problémájával. Az utcán sétáló összes nő élő lelkiismeretté változott, egy nénike pedig "koszos lesz a szép ruhája a babának" gügyögéssel már sietett is vonyító Ajsánkat megmenteni és felsegítette a földről. Férjem pedig engedve a népakaratnak kénytelen volt visszaballagni győztes lányunkhoz. Ennyit a nevelési módszerekről nyilvános helyen - az ember egy idő után kényelmetlenül kezdi érezni magát. :-)

Amúgy kifejlesztettek egy sírást, amit mi csak "vonyításnak" nevezünk: ilyenkor semmi bajuk, csak egy mentőautó frekvenciáján vonyítanak és ez az, ami a legjobban lefáraszt a nap folyamán. Sokszor ha meghallják a műsorukat idegenek, történet mesélésbe kezdenek: "Hallatszik, hogy semmi baja, nézd, már abba is hagyta. A Zoli fia is ugyanígy hisztizik, a múltkor is beállt a tükör elé és nekiállt sírni, csak mert gyakorolni akart. "

Sokszor, mikor már nincs jobb ötletem és ugye gyereket nem nevelünk veréssel és hideg vizes vödörrel, visszavonyítok én is az arcukba. :-) Na erre megdöbbennek és mivel én is tudok olyan hangosan nyávogni, mint ők, abbahagyják.

Egyébként többször megfigyeltük, hogy Hanga egyes sírásai kísértetiesen hasonlítanak a nővérkéiére - eltanulta tőlük a követelődző sírásmintát, igazi tehetség. :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr94541281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása