Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Szülinap

2009.01.13. 13:21 - gemini!

Szülinapoztunk pénteken, szombaton, vasárnap és még tartunk egy bulit a lakóparkos szomszédokkal és gyerekeikkel  most vasárnap is. Minden egyes alkalommal új torta került az asztalra, gyertyával, tűzijátékkal... szerintem a lányok hétfőn nem is értették, aznap miért nem zendített rá őrült családjuk a "Boldog szülinapot"-ra. :-)

Az első bulim
218

 

 



















Az első tűzijátékom
123






















Az első tortaszeletem
204























Az első kalapom
175
Hanga sokkal jobban kötődik hozzánk, mit nővérei ebben a korban. Ha nem látja a szüleit, keserves, vigasztalhatatlan sírásra fakad és vakon törtet előre négykézláb, miközben kétségbeesetten, legörbült szájjal, potyogó könnycseppekkel keresi alávaló anyját és apját, akik magára hagyták őt. Talán most kezdi valamennyire elfogadni a nagyszülőket, de még nem az igazi. Csenge és Ajsa hamarabb elfogadott másokat rajtunk kívül (nem tudom, segített-e ebben az, hogy ketten vannak), de hát minden gyerek más. Egy darabig így még nem mehetünk el férjemmel kettesben egy mozifilm, színházi előadás időtartamára (egy hosszú hétvégéről ne is beszéljünk), na de csak eljön annak is az ideje. Végül is biztató jelek már láthatók, most hétvégén a nagyik végre ölbe vehették Hangát és a kisasszony kegyesen elfogadta közeledésüket. :-)
Ha meg nem jön össze, legfeljebb az idegrendszeri probléma lesz a következő a listámon - eggyel több vagy kevesebb, már nem számít. Kezdem úgy érezni magam, mint egy nyugdíjas nénike, lassan csak az egészségügyi bajaimról fogok beszélni. :-) Kicsit leépültem, persze én is tudom a megoldást: pihenni kéne. Na ja. Majd egyszer.
Ugorjunk más témára. Közös alvás a gyerekszobában jól megy, igaz nem lennénk Hanga helyében. Este 8-kor olyan álmos szegénykém, hogy rögtön hasravágja magát, ahogy bekerül a kiságyába. Bezárjuk a gyerekszoba ajtaját az altatódal után és nővérei azonnal hangos trécselésbe kezdenek.Mit trécselésbe, kiabálva beszélgetnek, mint két nagyothalló öreghölgy! Olyan hangerővel, hogy a harmadik szomszéd is hallja, nekiállnak vidáman, éles hangon kurjongatni: "HANGA! ÉBESZTÓ!" Szerintem még oda is állnak a kiságyhoz, hogy jobban hallja. Ilyenkor anya szélviharként bent terem a szobában és suttogva lehordja a díszes társaságot - majd kimegyek... és folytatják. Annyi a szerencsénk, hogy Hangicsek nagyon álmos már ilyenkor és nem zavartatja magát a horpasztásban. Nővérkék még egy órán keresztül viháncolnak, végül ők is megadják magukat. 
Csenge és Ajsa rendmániás (na ezt mondjuk senki se hiszi el nekem, ha figyelmeztetés nélkül toppan be hozzánk). Persze, hogy úgy néz ki napközben a lakásunk, mint egy ovi, ahol egy kiscsoport szétpakolta az összes létező játékot (nem is járok messze az igazságtól), viszont az apró részletekre nagyon kényesek. Ha nincs visszatolva egy fiók, nincs rendesen becsukva egy szekrényajtó - máris ott teremnek és korrigálják a hibát. A kezük nem lehet koszos evés közben, mert kiborulnak. Egy csepp étel nem eshet le a tányéruk mellé, mert kiborulnak. Nem lehet koszos a szájuk, mert kiborulnak. Azonnal kell le-, feltörölni mindent, nincs kegyelem. A cseléd meg röpködhet körülöttük, parancsaikat teljesítve...Majd hálás szempillarebegtetéssel megköszönik: "Köszönöm szépen, anya" És kissé oda nem illően még hozzáteszik: "Szívesen". A kedvencem: ha rálépek Ajsa lábára a nagy futkosásban, közli velem, hogy "bocsánat".
Tegnapelőtt este, mikor visszamentem elringatni Hangát, mert felébresztették a dumálással, bemutatták a legújabb produkciójukat - végigénekelték velem az "Este jó"-t. Elejétől a végéig, minden egyes szót megismételve. Néha előttem tartottak az éneklésben, néha lemaradtak, néha szinkronban voltunk. Igyekeztem visszatartani a nevetésemet, de nehezen ment. Aki hallott már ennyi idős gyereket énekelni (pláne egy duót), az megérti - tele volt félrehallott, furcsa szavakkal, de pont ettől volt olyan édes az első daluk. :-) Nagyon büszkék voltak magukra, mikor befejeztük. :-) Hanga addigra már ott sem volt, ernyedten lógott feje a vállamon. 
Ezek szép pillanatok. Összességében több szép pillanat van, mint hiszti és anya ugráltatása, csak fáradtan, szoruló mellkassal, alacsony vérnyomással, magas pulzussal, éhgyomorra, kávé nélkül, feltöltődés nélkül és még sorolhatnám hosszan, könnyebb kimerülni. De imádnivalóak...csak több anyacselédre lenne szükségük. :-)

A nővéreim két oldalról halmoznak el puszijaikkal
003

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr91874754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2009.01.14. 10:32:02

Ezek a szemek!!!! Mindhárman tőled örökölték, ugye??? Jó kis bulizós hetetek van!
Ez a köszönöm, bocsánat ismerős!:-))) és pont ugyanilyen helyzetekben! És nálunk is bezárnak minden nyitvafelejtett ajtót, szekrényt, fiókot!
Most ismételjem önmagam? Le a kalappal előttetek (szülők előtt) a pihenés nélküli gyerkőcterelgetésért! Én biztos már kipurcantam volna! Drukkolok nektek, hogy minél előbb meg tudjatok "szökni"' egy kis pihenésre bármilyen rövid időre!

gemini! 2009.01.14. 14:51:02

Ááá nem, az ártatlan égszínkék szemeket apjuktól örökölték - ha hivatalos ügyet kell intézni és nő az ügyintéző, azonnal magam elé tolom férjemet. Elolvadnak tőle. :-))) De komolyan, egyszer egy 40 fokos nyári délután a középkorú postáskisasszony remegő kezekkel törölt le férjem homlokáról egy izzadságcseppet. Csak úgy, a kézfejével, minden átmenet nélkül - a levelek átirányításának intézése közben :-)))) Ez ám a kiszolgálás.
Vissza a lényegre: lehet, hogy hétvégén összejön egy mozi kettesben, már csak zuramon múlik. Ő az., akit nehezebb elráncigálni gyermekei mellől, aggódik, mennyire fogunk hiányozni Hangának. Nem is értem miért, engem könnyebb meggyőzni. ;-)

gemini! 2009.01.22. 20:10:36

A gyenge filmkínálat miatt inkább nosztalgia-randit csaptunk férjemmel a Liszt Ferenc téren egy koktél társaságában- mint a régi szép időkben! :-) Legközelebb bepróbálkozunk egy színházzal, talán most már edzettebb egy kicsit Hangicsekünk.


süti beállítások módosítása