Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

A kis csapat

2009.01.03. 13:37 - gemini!

Véget értek az ünnepek, lassan talán időm is lesz leülni a gép elé, hogy megörökítsem a bekövetkezett változásokat. 
Két nővérke kezdi teljes értékű családtagként, testvérként, játszótársként kezelni Hangát. A legnagyobb változás Csenge részéről történt, Ajsa korábban is jobban elvolt Hangicsekkel. Kegyesen leereszkedik hozzá - ok, most már nem is vagy olyan kis pisis, talán játszani is tudok veled. :-) Édesek, ahogy hárman elvonulnak a gyerekszobába és teljesen elmélyülten, összeszokott csapatként kávét főznek, történeteket játszanak miniatűr figurákkal... Hanga meg persze odavan a boldogságtól, hogy őt is beveszik. :-) Igaz, mindkét nagy sportot űz belőle, hogy hugicájuknál egy játék se maradjon fél percnél tovább - egyszerűen mindig az kell nekik, ami nála van (még ha el is dobják rögtön). Hiába a szép magyarázó hang, vagy kiabálás - nagyon nehéz erről leszoktatni őket. Hanga mint egy kis Buddha, a 3. gyerek nyugalmával és békéjével csak felkap egy másik játékot és reménykedik benne, hogy ez már 40 másodpercig nála lehet. Sokkal békésebb, nyugisabb természetű, mint nővérei, de a kópéság, huncutság neki is ott csillog a szemében.
Hogy ez a Csenge milyen vicces! :-)

Na és persze ő is apás, mint nővérei. Ha apa feltűnik a szobában, azonnal panaszosan sírva tekeregni kezd az ölemben, hogy átmehessen hozzá. Férjem látva duzzogó-féltékeny tekintetemet, csak ennyit mond: "Csak viccesnek kell lenned, ennyi az egész! :-)"
Apa bokájánál fogva lóbálja Hangát, aki ezt végigvigyorogja és repetát kér, négykézláb üldözi 3 visonva menekülő csemetéjét, eljátssza, hogy egy manó elkapta a kezét a szekrényben, miközben Csenge és Ajsa döbbenten pislog. Be nem rakná Hangát az ágyba, csak akkor, amikor már álomba ringatta és édesdeden szuszog...
Ezt az álomba ringatást már Csengénél és Ajsánál sem voltam hajlandó bevezetni és Hangánál sem szándékozom. Meg kell tanulniuk egyedül elaludni, és áldom az eszem, hogy emellett kitartottam - rengeteg történetet hallok az ismeretségi körből, ahol még 10-11-kor is fent van este a gyerek és valamelyik szülőnek ott kell feküdnie mellette, míg el nem alszik.
Nálunk 8-9 körül bezáródik a gyerekszoba ajtaja és nem marad bent velük egyikünk sem - lehet, hogy még 1 órán keresztül műsoroznak, beszélgetnek a nagyok, de legalább elkezdődhet a saját életünk. Saját élet este 9-11-ig? Nem sok, de már ez is valami. Igaz ez bonyolultabb lett, mióta Hanga is bekerült, mert zavarják a húgukat - ilyenkor még bemegyek rendet tenni, magyarázgatni, miért is kéne csendben maradniuk, végső esetben pedig ki kell hozni Hangát, úgyhogy ez most egy kicsit nem fog működni.
Férjem ma kimondott egy alapigazságot: "Az a legnehezebb a szülőségben, hogy nincs szabadnap." Az elmúlt 2 és fél évben nem volt hétvége, szabadság - ha néha összejött egy kettesben eltöltött ebéd, vacsora, séta, az már nagy szónak számított. Ráadásul az első kört dupla műszakban nyomtuk.
Egy hosszú hétvége az álmom a Lillafüredi Palotaszállóban, ahol a nászutunkat töltöttük - még soha, sehol nem éreztem magam olyan jól, mint ott. Csenge és Ajsa már elég nagyok lennének, hogy a nagyszülők vigyázzanak rájuk, de most Hanga túl kicsi, ráadásul kikészül, ha nem vagyunk a közelében - még a nagyszülőket sem nagyon engedi magához, csak távolról vigyorog rájuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr47855081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

porpika01 2009.01.03. 20:09:58

Gemini szívemből szóltál! Mi is a férjemmel nem vágyunk másra csak egy hétvégecskére kettesben. Úgy érezzük annyira fel tudnánk töltődni, de .......! Sajnos nincs akire teljes nyugalommal rá tudnánk bízni a gyerekeket. Mert annak mi értelme lenne, hogy végig idegeskedjük azt a pár napot.
Most talán könnyebb lesz egy kicsit, hiszen a fiúk hétfőn kezdik az ovit. Egyelőre délig! Azt gondolom, már nekik is nagyon kell rendszeres közösség, és bizony rám is rám fér ez a pár óra. Utolérem magam a házimunkában, illetve az ügyintézésekben. Szerintem ők is pozitív élményekkel gazdagodnak, délutánra pedig kapnak egy nyugodt, elégedett anyukát. Majd el szeretnék menni dolgozni (lehet ez csak álom, manapság 3 gyerekkel munkát találni!!!), de ez függvénye hogyan bírják az ovit.

gemini! 2009.01.03. 20:52:28

Én is úgy érzem, hogy egy hétvége, de akár egy nap is teljesen fel tudna tölteni, de egyelőre ezzel Hanga miatt várnunk kell. Két és fél év iszonyú hosszú idő, de már csak eljön az is, hogy ezt a "luxust" megtehessük. :-) Nagyon várom már!
Ovi? Na, azt már én is nagyon várom, sok sikert hozzá - és Neked egy kis kikapcsolódást! :-) Ha nagylányaink hasonló korúak között vannak, akkor látjuk igazán, mennyire hiányzik már nekik a közösség, de a bölcsi még kizárt volt eddig Hanga miatt. Az ovi meg nem tudom összejön-e... Biztos Te jobban tudod: délig kötelező bevennie az ovinak az ovis korú gyereket, ha az anya otthon van, vagy ez mindenhol másképp működik? Még egyszer sok sikert az ovihoz! :-)

porpika01 2009.01.04. 09:29:43

Három éves kortól elméletileg be kellene venni. De, nekem is az a tapasztalatom, hogy ha anyuka kisebb gyerekkel otthon van, simán elutasítják. Ez attól is függ, mennyire telített az óvoda. Nálunk is abban az esetben veszik be a gyerekeket (főleg három éves kor alatt), ha anyuka megy dolgozni.
Köszi a biztatást, remélem egymást segítve talán könnyebben be tudnak illeszkedni a közösségbe.


süti beállítások módosítása