Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Hanga története a bilivel

2009.07.28. 15:19 - gemini!

Kezdődött az egész azzal, hogy ha valamelyik nővérkéje a szűkítőn ücsörgött a fürdőszobában, Hanga is azonnal ott termett, és kezdődött a megfigyelés. "Áááh, szóval viszi magával a sámlit, rááll, felteszi a szűkítőt a wc-re, ücsörög, letépi a wc-papírt, törlés következik, leszáll, lehúzza, kezet mos... Ez nekem is tetszik." Első lépésként wc-papírt szeretett volna tépkedni és a wc-be dobálni...utána mindenkit meg akart törölgetni pisilés után. Néha felkéredzkedett a szűkítőre pelenkástul.
Végül kapcsoltam: itt a nyár, a legtökéletesebb évszak a bilireszoktatásra. A szőnyeget úgyis elpakoltam, mert meguntam, hogy mindent kiöntenek, szaladgáljon csak pucér fenékkel, aztán lesz, ami lesz...
2 hete vettem le először Hanga bugiról a pelust, 1 hete az esetek 90 %-ban bilibe pisil...és pár napja a masszívabb dolgok is oda pottyannak. Az első néhány nap azzal telt, hogy felfedezte mi is az a pisi...idáig ugyanis azt diszkréten felszívta a pelenka. Döbbenten nézett ránk és nem értette, mi folyik végig a lábán. :-) A tócsákat soha nem kellett sokáig keresgélnem, mert azonnal meg is csúszott rajta, ahogy ijedten menekülni próbált a helyszínről, úgyhogy egy hatalmas koppanás jelezte, merre induljak a felmosóvödörrel.
Helyzetem sokkal egyszerűbb volt, mint mikor nővéreivel kísérletezgettem. Most azonnal pattanhattam tócsát törölgetni és nem volt a kezemben 6 hónapos csecsemő, akit az ember ugyebár nem dobálgat össze-vissza, mert rohanhatnékja támad. Így sem voltam azért sokszor elég gyors, és csúszott, koppant szegény Hangicsekem. 
Hatalmas lépéselőny volt, hogy már eleve érdeklődően állt a bili-témához, hisz többször találkozott vele a fürdőszobában. Csengével és Ajsával csak azzal hónapok mentek el, hogy egyáltalán ráüljenek a bilire. Rettegtek tőle és sírtak, nem tudták elképzelni mi a fenét akarok tőlük. Ismerettségi körben nem volt nagyobb gyerek, aki bevezette volna őket a bilizés rejtelmeibe, az egész idegen volt és furcsa, anya és apa meg csak nem ül rá, hogy bemutassa, mit is kéne csinálni.
Ezzel ellentétben Hangának két tapasztalt tanára volt, alig várta, hogy ő is kipróbálhassa. (Egyébként azóta a nagyokat is úgy kell elhessegetni a bili mellől, hisz anya állandóan ujjong és tapsol, ha Hanga beletalál, így ők is a bilibe akarnak pisilni a wc helyett... majd csillogó szemekkel várják az ovációt. :-) )
És mi hozta a nagy áttörést? Egyik alkalommal olyan közel voltam, hogy még csak kis tócsa volt Hanga lába alatt, mikor észrevettem, mi történik, gyorsan ráültettem a bilire, így a 70 % betalált a helyére. És jött a mese, ami a két nagynak is nagyon tetszett, habár elég bizarul hangzik. A teljesen hagyományos bilin van egy kacsamatrica, ezért lelkendezni kezdtem: "Nagyon szomjas a kacsa és most adtál neki inni, ügyes vagy!"
És ez bejött nála is, minden akció után feláll, boldogan megnézi a kacsát, mutogat rá és elégedett arckifejezés ül ki a fejére: "Inni adtam a kacsának." (Igen, és a kacsa enni is szokott, de ez már tényleg morbid...mindenesetre mindhárom lányomnál a "szegény éhes és szomjas kacsa" története vált be.

Ezzel egyidőben a nagyokról is leszedtük éjszakai pelusukat. Az eredmény teljesen vegyes és eléggé kiszámíthatatlan. Stratégiánk a következő: mivel minden nap 1 körül szoktunk lefeküdni, ezért ilyentájt még kikapunk az ágyból és fürdőszobába cipelünk két kómás hölgyet, akik úgy alszanak közben, hogy majd leesnek a wc-ről. Aztán vagy jeleznek hajnali 4-kor, vagy nem. Máskor meg Hanga ébred valami miatt hajnali háromkor és ha már fent vagyunk, megkérdezzük őket, akarnak-e pisilni. Előbb-utóbbb csak kialakul ez is... Egyelőre még "ha egyikünk felébred éjszaka a 3 gyerek közül valaki miatt, az pisiltessen meg kettőt, ha már fent van" alapon működik...

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr351273764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

porpika 2009.07.29. 10:26:08

Hát igen! Aki jó időben jó helyre születik és még érdeklődő is az ripsz-ropsz szobatiszta lesz. Gratulálok Hangicseknek ill. Hanga Buginak! (Tök jó becenevek!)

porpika 2009.08.05. 15:03:28

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!!!!!!

gemini! 2009.08.05. 22:00:41

Köszi szépen, nagyon aranyos vagy! :-))) Na ja, az utolsó kettessel kezdődő évszám....férjem máris harmincasnak titulál. :-)))


süti beállítások módosítása